GIITEX

Les sigles GIITEX corresponen a Gestió Integral en la Indústria Tèxtil. Es tracta d’un grup d’investigació que centra el seu treball en diferents línies d’actuació, focalitzades sempre sota el prisma de l’aplicabilitat a la indústria tèxtil. Aquest grup porta treballant en I+D+i des de 2001 i en l’actualitat està integrat per Mª Ángeles Bonet-Aracil; Eva Bou Belda; Jaime Gisbert Payá; Ignacio Montava Seguí i Pablo Díaz García, a més de personal contractat baix diverses modalitats de projecte o com a becaris. En l’actualitat estan col•laborant Andrea Carbonell i Cristina Mira.

Una d’elles és la ‘Coloració i funcionalització de tèxtils a partir d’extractes naturals’. Com el seu nom indica, la investigació que s’engloba sota aquesta línia se centra en obtindre a partir de recursos naturals, matèries colorants que permeten conferir color a les fibres tèxtils bé per processos de tintura com per estampació.

Aquestes matèries poden portar associades, a part del canvi de color, la modificació dels tèxtils dotant-los de noves propietats com pot ser l’efecte bactericida. A aquesta modificació se la coneix com funcionalització.

Puedes acceder a todos los contenidos de #COMUNICAMPUS desde aquí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.