Vertexlit

El Laboratori de Tecnologies Interactives Vertexlit té l’objectiu de facilitar l’ús de les noves tecnologies interactives, des de dispositius mòbils, dispositius interactius de tota classe, fins realitat virtual i augmentada i assistents virtuals (chatbots); aplicant estes tecnologies a camps com la indústria, l’educació, l’assistència a gent amb diversitat funcional i la societat en general. Físicament, està ubicat a l’Edifici Georgina Blanes (I3L6) del Campus d’Alcoi de la UPV.

Amb aquest objectiu, el grup fa ús addicional de les últimes tècniques en Intel.ligència Artificial i concretament Deep Learnig (aprenentatge profund), per a dotar als dispositius de les últimes tècniques cognitives i percepció automàtica (veu, imatge i objectes).

El responsable de Vertextil és Jordi Linares Pellicer, professor i investigador DSIC. Linares és Dr. Informàtica i màster en Intel·ligència artificial. Especialista en noves tecnologies interactives, realitat virtual, realitat augmentada i la utilització de les noves tecnologies d’intel·ligència artificial en la interacció home-màquina.

Altres membres del grup són Jorge Orta López i Juan José Izquierdo Doménech, professors i investigadors DSIC. Són enginyers en Informàtica amb Màster oficial en tecnologies multimèdia i TICs en l’educació. Especialistes en noves tecnologies interactives, realitat virtual, realitat augmentada i la utilització de les noves tecnologies d’intel·ligència artificial en la interacció home-màquina. Actualment portant a terme investigació per a la consecució del títol de Doctor.

Actualment tenen 4 línies d’investigació i treball

• Noves tecnologies interactives, des de realitat virtual, realitat augmentada, i en tota classe de dispositius: ordinadors, dispositiu mòbils, smart devices, etc.

• Noves tecnologies interactives per la inclusió social, l’aprenentatge i l’assistència (aprenentatge, aprenentatge de grups i xiquets amb necessitats especials, persones majors, grups amb diversitat funcional, etc.)

• Realitat virtual i augmentada en qualsevol sector industrial i turisme: aplicacions per al turisme, control de producció, manteniment i reparació assistida per realitat augmentada, etc.

• Intel·ligència artificial i deep learning (aprenentatge profund) i la seua integració en sistemes interactius: reconeixement d’objectes, assistents virtuals (chatbots, google assistant, alexa). reconeixement d’imatges, etc.

Treballs per a entitats públiques i multinacionals

Però no acaba ací la seua tasca ni molt menys. Han creat l’aplicació de realitat augmentada en museus i exhibicions artístiques (amb col·laboració amb el grup Unit Experimental).

També dirigeixen tècnicament l’app interactiva TELLA, basada en jocs per a incentivar l’aprenentatge de matemàtiques a xiquets amb necessitats especials (http://tella123.org). Finançada pel Govern Noruec amb més de 300.000 descàrregues.

Altres treballs són l’app Apptivament (estimulació cognitiva per a malalts d’Alzheimer) i HVALEN VÅGE (joc controlat pel moviment del cos del xiquet finançat pel Govern Noruec).

Treballen braç a braç amb altres grans institucions, com és el cas de l’Institut Tecnològic del Producte Infantil i Oci (AIJU), Iberia, Seat, Telefónica o Ubesol.

Puedes acceder a todos los contenidos de #COMUNICAMPUS desde aquí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.